Hruškovo-banánový štrúdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

olej
4 lžíce cukr krupice
8 ks hruška
1 balíček listové těsto
hladká mouka
4 lžíce banánové granko
200 g oplatky s banánovou náplní

Postup přípravy receptu

  1. Oplatky nastrouháme na struhadle nahrubo. Hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Těsto rozdělíme na poloviny

  2. Na pomoučněném vále vyválíme z poloviny těsta obdélník, poprášíme banánovým grankem (2 lžíce) a lehce válečkem vtlačíme do těsta. Posypeme polovinou nastrouhaných oplatek a nastrouháme 4 hrušky nahrubo. Poprášíme cukrem (2 lžíce) a opatrně svineme. Štrúdl přeneseme na lehce vymazaný plech a stejný postup zopakujeme i s druhou polovinou těsta

  3. Hruškovo-banánový štrúdl pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut do zezlátnutí

  4. Hruškovo-banánový štrúdl chutná výborně k čaji i kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!