Hruškovo-banánový štrúdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- olej 4 lžíce cukr krupice 8 ks hruška 1 balíček listové těsto hladká mouka 4 lžíce banánové granko 200 g oplatky s banánovou náplní
Postup Hruškovo-banánový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Oplatky nastrouháme na struhadle nahrubo. Hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jadřinců. Těsto rozdělíme na poloviny
Na pomoučněném vále vyválíme z poloviny těsta obdélník, poprášíme banánovým grankem (2 lžíce) a lehce válečkem vtlačíme do těsta. Posypeme polovinou nastrouhaných oplatek a nastrouháme 4 hrušky nahrubo. Poprášíme cukrem (2 lžíce) a opatrně svineme. Štrúdl přeneseme na lehce vymazaný plech a stejný postup zopakujeme i s druhou polovinou těsta
Hruškovo-banánový štrúdl pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 20 minut do zezlátnutí
Hruškovo-banánový štrúdl chutná výborně k čaji i kávě.