Jahodový piškot recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
120 g cukr
6 ks vejce
1 lžíce rum
3 lžíce kakao
1 balíček prášek do pečiva
1 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
150 g polohrubá mouka
1 kelímek měkký tvaroh
1/2 Hera
máslo na vymazání
mouka na vysypání
Postup Jahodový piškot
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto smícháme (vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva) a dáme na středně velký plech, který předem vymažeme olejem či máslem a vysypeme moukou. Piškot upečeme v troubě na 180 °C
Zatím, co se nám peče piškot, si připravíme náplň. Smícháme tvaroh s Herou, cukrem moučka, vanilkovým cukrem a rumem. Vše dobře promícháme
Do vychladlého piškotu vykrajujeme tvary, které spojujeme náplní. Navrch klademe lžičkou kopečky náplně, do které zapíchneme půlku jahody
Jahodový piškot necháme ztuhnout v ledničce.