Vanilkovo-jahodový dezert recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 300 ml mléko 1 ks bílek 10 ks jahody 100 g cukr krupice 4 lžíce cukr krupice 250 g měkký tvaroh 1 balíček želatina v prášku 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Vanilkovo-jahodový dezert
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce vsypeme cukr a pudinkový prášek, zalijeme mlékem a vaříme, dokud se nám neutvoří hustý pudink. Krém necháme zchladnout, mezitím oddělíme žloutek od bílku a bílek ušleháme mixérem. Do vychladlého pudinku přimícháme tvaroh a bílek. Nakonec krém pořádně promícháme
Vzniklou směs vlijeme do připravených mističek. Uvaříme želatinu podle návodu na obalu a necháme ji zchladnout. Zatímco želatina chladne, rozmixujeme jahody se čtyřmi lžícemi cukru. Jednu jahodu si dáme stranou, rozkrojíme ji na 4 díly a ty použijeme na ozdobu
Smícháme želatinu a rozmixované jahody. Pozor, není nutné užít všechnu želatinu. Jahodami zalijeme vanilkový krém a navrch dáme vždy 1/4 jahody, co jsme si schovali. Dezert uchováváme v lednici a můžeme překrýt potravinářskou fólií
Vanilkovo-jahodový dezert podáváme jako lahodnou sladkost k různým příležitostem.