Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 g hrášek sůl 6 ks šalotka 1 lžíce olivový olej 3 větvičky čerstvý tymián 1 svazeček čerstvá petrželka 40 g čerstvé máslo 2 balíčky rýže ve varných sáčcích 3 větvičky čerstvý rozmarýn čerstvě mletý černý pepř domácí telecí vývar 400 g ořez z telecího masa 150 g baby mrkvička 150 ml suché bíle víno chardonnay
Postup Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso z telecího vývaru vybereme a pokrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme baby mrkvičku, hrášek a šalotku, kterou pokrájíme na hrubší kusy. Petrželovou nať posekáme nadrobno
V pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej, orestujeme zeleninu, přidáme větvičky čerstvého tymiánu a rozmarýnu, podlijeme bílým vínem a telecím vývarem a povaříme, až bude zelenina al dente. Vybereme rozmarýn a tymián, osolíme a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem
Rýži uvaříme podle návodu na balení, uvařenou rýži dáme do hrnce, přidáme připravenou zeleninu i s výpekem, posekanou petrželovou nať a pokrájené uvařené telecí maso z telecího vývaru a všechno spolu dobře promícháme
Eintopf z telecího masa s dušenou rýží a zeleninou podáváme s jemným zeleným listovým salátem anebo s nakládanými kyselými okurkami.