Kotlíkový eintopf recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 3 lžíce olej sůl 1 kg brambory 1 hrst majoránka 2 ks cibule 3 ks mrkev 2 ks petržel 2 ks bobkový list 2 lžíce mletá paprika 1 hlávka bílé zelí 2 hrstě petrželová nať 0,5 kg mleté maso 1 lžíce mletý kmín mletý černý pepř 2 ks papriková klobása 2 hrstě mražená kukuřice silný vývar
Postup Kotlíkový eintopf
Postup přípravy receptu
-
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem
Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, dále se přidávají brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen
Jedná se o jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho, jakou délku vaření daná surovina vyžaduje. První dáme vařit zelí, maso atd. Obvykle vaříme 2 - 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity
Kotlíkový eintopf podáváme s krajícem čerstvého chleba.