Jemné vepřové řízečky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 ks vejce 1 ks citron 3 ks šalotka hladká mouka 250 ml zakysaná smetana 1 lžička citronová šťáva chilli koření 600 g vepřová kýta mletý černý pepř bílá strouhaná houska
Postup Jemné vepřové řízečky
Postup přípravy receptu
-
Z vepřové kýty nakrájíme menší plátky, které zlehka naklepeme a osolíme. Oloupanou šalotku nastrouháme najemno, promícháme se zakysanou smetanou, lžičkou citronové šťávy, špetkou chilli koření a pepře. Do takto připravené marinády naložíme připravené řízečky, které necháme v chladu odležet alespoň 4 hodiny
Odležené plátky masa vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajec a strouhané housky a smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova
Jemné a šťavnaté řízečky z vepřového masa podáváme s plátkem citronu jako hlavní chod vhodný při štědrovečerní večeři. Vhodnou přílohou je bramborový salát nebo jiná oblíbená bramborová příloha.