Smažená treska s jemně pikantní přílohou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 150 ml voda 1 lžička rajčatový protlak 1 ks mango 180 g hladká mouka 1 ks červená paprika citronová šťáva 1 ks zelená paprika 150 ml zeleninový vývar limetková šťáva 1 lžíce hnědý cukr 2 lžíce čerstvý koriandr 2 lžíce ústřicová omáčka 2 - 3 ks nať jarní cibulky 1 šálek drcený led 600 g tmavá treska 1 - 1,5 lžička chilli omáčka Sriracha
Postup Smažená treska s jemně pikantní přílohou
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou tresku omyjeme, osušíme, osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupané stroužky česneku nasekáme nadrobno. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nepravidelné kousky. Očištěnou nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Menší vyzrálé mango oloupeme a dužinu nakrájíme na dílky. Na zálivku promícháme zeleninový vývar se lžičkou ostré chilli omáčky Sriracha, lžičkou rajčatového protlaku a dvěma lžícemi ústřicové omáčky
Na oleji (při mírné teplotě) necháme zpěnit česnek, ke kterému přidáme nakrájené papriky. Papriky zvolna restujeme asi 3 - 4 minuty tak, aby byly akorát na skus. Poté vmícháme nakrájené mango a hnědý cukr. Jakmile se cukr rozpustí, zvýšíme teplotu, vlijeme pikantní zálivku a vše krátce necháme přejít varem. Nakonec za stálého míchání přidáme nať jarní cibulky a čerstvý koriandr. Směs prohřejeme, ochutíme solí a limetkovou šťávou a uchováme na teple
Z vejce, vody, mouky a ledu si připravíme těstíčko, ve kterém rybu obalíme a ve vyšší vrstvě oleje osmažíme z obou stran dozlatova. Osmaženou tresku necháme na ubrousku okapat
Smaženou tresku rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jemně pikantní přílohou a podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem jako netradiční a chuťově výborný hlavní chod.