Zelenina smažená v pivním těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžička cukr olej sůl 3 ks vejce 1/2 ks brokolice 1/2 ks květák 1 ks kedlubna 100 ml olivový olej 120 g hladká mouka hladká mouka 3 lžíce citronová šťáva 2 kelímky bílý jogurt 100 ml světlé pivo 1 ks velká mrkev 3 lžíce čerstvá petrželka 1/2 lžičky kypřící prášek do pečiva mletý černý pepř 1 lžíce čerstvý kopr 2 lžíce čerstvá pažitka
Postup Zelenina smažená v pivním těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Květák a brokolici očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev a kedlubnu oloupeme a nakrájíme na plátky 3 mm silné. Připravenou zeleninu osolíme a necháme odležet
Připravíme si jogurtovou omáčku. Omyté a nasekané bylinky vložíme do mísy, zalijeme olejem, citronovou šťávou a jogurtem. Vše spolu rozmixujeme a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Omáčku necháme v chladu rozležet
Mouku promícháme s kypřícím práškem. Vejce osolíme, rozšleháme s pivem, zahustíme moukou a vymícháme ve středně husté těstíčko
Kousky zeleniny obalujeme v hladké mouce, namáčíme do těstíčka a smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotovou zeleninu necháme okapat na papírové utěrce
Smaženou zeleninu rozdělíme na porce a podáváme s jogurtovo-bylinkovou omáčkou.