Losos s jemnou pepřovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 - 5 lžic vývar 3 lžíce smetana 2 lžíce bílé víno olivový olej 1 špetka drcený tymián limetková šťáva 1 - 2 lžičky nakládaný zelený pepř 2 porce losos bez kůže
Postup Losos s jemnou pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a olejem. Necháme v chladu krátce rozležet
Potom rybu vložíme do pečícího sáčku podlijeme 2 lžícemi vody, fólii uzavřeme, propícháme a pečeme při 195 °C přibližně 10 - 15 minut. Hotovou rybu uchováme na teple a výpek použijeme pro přípravu omáčky
Na oleji prohřejeme usekaný nakládaný pepř, přilijeme víno, které za stálého míchání necháme odpařit. Přidáme vypečenou šťávu z lososa, několik lžic vývaru a nakonec šťávu zahustíme smetanou. Omáčku můžeme podle oblíbenosti ochutit špetkou tymiánu
Lososa rozdělíme na porce, přelijeme jemnou pepřovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je brokolice dušená na másle a pečené brambory.