Zeleninový salát s kousky lososa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks rajčata
2 lžíce citron
2 lžíce olivový olej
1 lžíce sezamová semínka
250 g čerstvý losos
čerstvě mletý barevný pepř
3 hrstě salátová směs

Postup přípravy receptu

  1. Steak z lososa bez kůže pokapeme částí citronové šťávy, osolíme a na pánvi dozlatova osmahneme. Už na pánvi můžeme lososa rozdělit na kousky

  2. Směs zelených salátů (polníček, špenát, rukola apod.) opláchneme a necháme důkladně okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Sezamová semínka nasypeme na suchou pánev, krátce orestujeme a necháme rozvonět

  3. Na zálivku smícháme citronovou šťávu s olivovým olejem, trochou soli a čerstvě namletého pepře

  4. Salát rozdělíme na talíře, poklademe rajčaty, kousky lososa, posypeme sezamovými semínky a přelijeme zálivkou

  5. Zeleninový salát s kousky lososa je jednoduchý na přípravu a skvěle poslouží s opečenou bagetkou jako lehký hlavní chod. Salát podáváme ihned po přípravě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!