Zapékaný losos s estragonovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
tymián
rajče
máta
2 ks žloutky
estragon
400 g losos
bílé víno
citronová šťáva
1 kapka bílý vinný ocet
jarní cibulka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Talíř nebo zapékací mísu vytřeme máslem, rovnou osolíme a opepříme. Dno vyložíme tenoučkými plátky lososa, z vrchu také osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou jarní cibulku

  2. V rendlíku ohřejeme asi 2 dl bílého vína s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme a svaříme

  3. Žloutky vmícháme do vinného základu a prošleháme. Estragon, tymián a mátu nasekáme nadrobno a přidáme do hrnce s kapkou citronové šťávy. Směsí přelijeme plátky lososa. Dáme do trouby na slabé 2 minutky zapéct dozlatova

  4. Zapékaného lososa s estragonovou omáčkou ozdobíme rajčetem nakrájeným na kostičky a lístky máty

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!