Zapékaný losos s estragonovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo tymián rajče máta 2 ks žloutky estragon 400 g losos bílé víno citronová šťáva 1 kapka bílý vinný ocet jarní cibulka mletý černý pepř
Postup Zapékaný losos s estragonovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Talíř nebo zapékací mísu vytřeme máslem, rovnou osolíme a opepříme. Dno vyložíme tenoučkými plátky lososa, z vrchu také osolíme a opepříme. Přidáme nasekanou jarní cibulku
V rendlíku ohřejeme asi 2 dl bílého vína s kapkou bílého vinného octa, osolíme a opepříme a svaříme
Žloutky vmícháme do vinného základu a prošleháme. Estragon, tymián a mátu nasekáme nadrobno a přidáme do hrnce s kapkou citronové šťávy. Směsí přelijeme plátky lososa. Dáme do trouby na slabé 2 minutky zapéct dozlatova
Zapékaného lososa s estragonovou omáčkou ozdobíme rajčetem nakrájeným na kostičky a lístky máty
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!