Zapékaný pstruh recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks cibule 2 ks rajče 1/2 ks citron 4 ks pstruh 1/2 kg brambora pepř olivový olej provensálské koření 250 ml smetana na vaření fritovací olej 1 balíček kroketa
Postup Zapékaný pstruh
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky
Na dno zapékací formy poklademe vrstvu cibule, na ni vrstvu brambor a přidáme na plátky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením nebo řeckými bylinkami
Nakonec položíme dobře omyté a očištěné pstruhy osolené a zakapané olivovým olejem
Naplněnou pečící formu vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut při 160 °C
Před dokončením kolem ryb nalijeme smetanu na vaření a necháme ji prohřát
Ve fritovacím hrnci si připravíme krokety
Zapékaného pstruha servírujeme spolu s kroketami a s čerstvou i nakládanou zeleninou, pstruha ozdobíme plátky citronu. Vhodný je česnekový dresink.