Dušený špenát na pórku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks pórek libeček 1 lžíce olivový olej sójová omáčka drcený kmín voda na podlití 500 g špenátové listy čerstvě mletý pepř 200 g tofu natural chilli vločky himalájská sůl
Postup Dušený špenát na pórku
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Použijeme bílou i zelenou část. Pórku bude opravdu hodně. Špenátové lístky otrháme, propláchneme a necháme okapat. Tofu nastrouháme na hrubém struhadle
Na olivovém oleji orestujeme pórek. Až trochu zmenší na objemu a změkne, přidáme špenát, přilijeme trochu vody, necháme zredukovat a podusit doměkka. Pórek se špenátem osolíme, opepříme, posypeme kmínem a libečkem. Necháme vyrestovat vodu. Poté přidáme nastrouhané tofu a podle potřeby dochutíme, já ráda přidávám sojovou omáčku bez glutamátu a chilli vločky
Dušený špenát na pórku podáváme jako hlavní chod třeba s vařeným bramborem.