Guláš z jeleního masa recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 ks česnek sůl 4 kuličky jalovec 1 lžíce povidla 2 kostky masox 2 lístky bobkový list 3 ks velká cibule slunečnicový olej 1/4 lžičky mletá skořice hladká mouka 1 lžíce mletá červená paprika drcený kmín 1 lžíce gulášové koření 2 lžíce rajský protlak voda na podlití mletý černý pepř 1/2 lžičky mletá pálivá paprika 50 dkg maso na jelení guláš
Postup Guláš z jeleního masa
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme olej, na kterém osmahneme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na menší kousky
Po dokonalém orestování přidáme masox a protlak, bobkový list, jalovec, pepř, povidla, gulášové koření, kmín a mletou skořici, opět orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme pozvolna asi 2 hodiny, promícháváme a podle potřeby podléváme. Z guláše necháme za stálého míchání vydusit vodu, pak zaprášíme moukou, orestujeme, přidáme mletou papriku, promícháme a znovu podlijeme vodou. Guláš z jeleního masa necháme provařit, přidáme česnek a majoránku, podle chuti osolíme
Guláš z jeleního masa je výborný proleželý. Na talíři můžeme ozdobit paprikou a rajčátkem.