Guláš z jeleního masa recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 ks česnek
sůl
4 kuličky jalovec
1 lžíce povidla
2 kostky masox
2 lístky bobkový list
3 ks velká cibule
slunečnicový olej
1/4 lžičky mletá skořice
hladká mouka
1 lžíce mletá červená paprika
drcený kmín
1 lžíce gulášové koření
2 lžíce rajský protlak
voda na podlití
mletý černý pepř
1/2 lžičky mletá pálivá paprika
50 dkg maso na jelení guláš

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme olej, na kterém osmahneme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na menší kousky

  2. Po dokonalém orestování přidáme masox a protlak, bobkový list, jalovec, pepř, povidla, gulášové koření, kmín a mletou skořici, opět orestujeme a podlijeme vodou. Dusíme pozvolna asi 2 hodiny, promícháváme a podle potřeby podléváme. Z guláše necháme za stálého míchání vydusit vodu, pak zaprášíme moukou, orestujeme, přidáme mletou papriku, promícháme a znovu podlijeme vodou. Guláš z jeleního masa necháme provařit, přidáme česnek a majoránku, podle chuti osolíme

  3. Guláš z jeleního masa je výborný proleželý. Na talíři můžeme ozdobit paprikou a rajčátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!