Znojemský guláš podle Tondy recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
4 lžičky solamyl
10 ks cibule
100 g sádlo
250 g klobása
3 lžíce plnotučná hořčice
15 ks nakládané okurky
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1,5 kg hovězí maso zadní

Postup přípravy receptu

  1. Středně velké cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na sádle osmahneme cibulku do hněda, přidáme na kostky nakrájené maso a pěkně zaprášíme pepřem a paprikou. Prosmahneme a postupujeme rychle, aby nám paprika nezhořkla. Opatrně osolíme, přidáme hořčici, na kostky nasekané okurky, promícháme a zalijeme 1,5 l vody. Do omáčky přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a 1 dl nálevu z okurek

  3. Znojemský guláš na mírném plameni dusíme pod pokličkou do změknutí masa cca 1,5 hodiny, občas promícháme. Na konci omáčku zahustíme solamylem (cca 4 lžičky) rozpuštěným v troše vody a podle chuti dosolíme

  4. Znojemský guláš podle Tondy podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!