Sterilované okurky na znojemský způsob recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 85 g sůl 0,7 l ocet 2 ks cibule 2 l voda 2 ks mrkev 1 ks křen feferonky 260 g cukr krystal 3 ks bobkový list 30 kuliček nové koření 10 lžiček hořčičné semínko 30 kuliček celý černý pepř 10 lahví okurky nakládačky 10 snítek čerstvý kopr
Postup Sterilované okurky na znojemský způsob
Postup přípravy receptu
-
Do vymytých sklenic 0,7 l vložíme na dno 2 kolečka cibule, 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 2 kolečka mrkve, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 kolečko křenu a 1 snítku kopru. Pokud oceníme ostřejší chuť, přidáme 1 feferonku
Omyté okurky naskládáme natěsno do sklenic, zalijeme uvařeným nálevem z vody smíchané s cukrem, solí, octem a bobkovým listem, uzavřeme víčkem a sterilujeme v hrnci s vodou o teplotě 90 °C cca 15 minut. Sklenice by měly být ponořeny alespoň do tří čtvrtin
Sterilované okurky na znojemský způsob se jako chuťovka dokonale hodí k různým pokrmům a příležitostem.