Sterilované okurky na znojemský způsob recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

85 g sůl
0,7 l ocet
2 ks cibule
2 l voda
2 ks mrkev
1 ks křen
feferonky
260 g cukr krystal
3 ks bobkový list
30 kuliček nové koření
10 lžiček hořčičné semínko
30 kuliček celý černý pepř
10 lahví okurky nakládačky
10 snítek čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Do vymytých sklenic 0,7 l vložíme na dno 2 kolečka cibule, 1 kávovou lžičku hořčičného semínka, 2 kolečka mrkve, 3 kuličky nového koření, 3 kuličky celého pepře, 1 kolečko křenu a 1 snítku kopru. Pokud oceníme ostřejší chuť, přidáme 1 feferonku

  2. Omyté okurky naskládáme natěsno do sklenic, zalijeme uvařeným nálevem z vody smíchané s cukrem, solí, octem a bobkovým listem, uzavřeme víčkem a sterilujeme v hrnci s vodou o teplotě 90 °C cca 15 minut. Sklenice by měly být ponořeny alespoň do tří čtvrtin

  3. Sterilované okurky na znojemský způsob se jako chuťovka dokonale hodí k různým pokrmům a příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!