Sterilované sladkokyselé fazolky recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Sterilované sladkokyselé fazolky
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky (celou mísu) propláchneme ve studené vodě, necháme okapat. Z lusků odkrojíme tvrdší konce a lusky překrojíme na 2 - 3 kusy. Záleží na délce lusků
Nálev na fazolky uvaříme podle návodu na obalu z cukru, octa, vody a obsahu balíčku DEKO. Přidáme ale o 0,5 litru vody více, než je uvedeno v návodu. Příprava nálevu trvá asi 10 minut
Pokrájené fazolky navrstvíme do důkladně umytých a sklenic a zalijeme horkým nálevem, asi 1 cm pod okraj sklenice. Pokud nám nálev zbude, můžeme ho využít i na jinou zeleninu, např. cibulky, nebo připravíme nálev jen z poloviční dávky. Záleží na množství fazolových lusků, které budeme sterilovat
Naplněné a nálevem zalité sklenice pevně uzavřeme víčky a sterilujeme při 85°C asi 25 minut. Pak sklenice vyjmeme a necháme na místě vychladnout
Naložené fazolové lusky jsou výborné jako zeleninová příloha, např. místo kyselých okurek. Sterilované sladkokyselé fazolky jsou vhodné také k přípravě salátů a teplých pokrmů.