Pomazánka s pažitkou recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- sůl 100 g šunka pažitka olivy 2 lžíce zakysaná smetana červená paprika 1 kelímek pomazánkové máslo 2 ks trojúhelníček smetanového sýru
Postup Pomazánka s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Pažitku propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušit. Pak ji jemně nakrájíme. Šunku pokrájíme na velmi drobné kostičky
Pomazánkové máslo našleháme s taveným sýrem a zakysanou smetanou. Pak do hmoty vmícháme šunku a pažitku, podle chuti přisolíme, případně opepříme
Pomazánka výborně chutná namazaná na plátcích čerstvého chleba. Ale pomazat s ní můžeme i jednohubky. Pokud využijeme pomazánku ke slavnostní příležitosti, zdobíme plátky chleba nebo veky například i olivami, nebo i zbytkem pokrájené šunky.