Pomazánka s pažitkou recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
100 g šunka
pažitka
olivy
2 lžíce zakysaná smetana
červená paprika
1 kelímek pomazánkové máslo
2 ks trojúhelníček smetanového sýru

Postup přípravy receptu

  1. Pažitku propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušit. Pak ji jemně nakrájíme. Šunku pokrájíme na velmi drobné kostičky

  2. Pomazánkové máslo našleháme s taveným sýrem a zakysanou smetanou. Pak do hmoty vmícháme šunku a pažitku, podle chuti přisolíme, případně opepříme

  3. Pomazánka výborně chutná namazaná na plátcích čerstvého chleba. Ale pomazat s ní můžeme i jednohubky. Pokud využijeme pomazánku ke slavnostní příležitosti, zdobíme plátky chleba nebo veky například i olivami, nebo i zbytkem pokrájené šunky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!