Fusilli s klobásou a červenými fazolemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks cibule 1 špetka tymián 2 ks rajče 2 lžíce rajčatový protlak 1 ks feferonka 2 lžíce olivový olej 125 ml suché bílé víno 400 g fusilli 1 plechovka sterilované červené fazole 150 g italská klobása
Postup Fusilli s klobásou a červenými fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Klobásu oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Rajčata nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno
Cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme klobásu, tymián. Kdo chce, může přidat feferonku. Opékáme při střední teplotě. Přidáme rajčata, odkapané fazole, protlak a víno. Vaříme do zhoustnutí
Mezitím si uvaříme fusilli podle návodu na obalu. Těstoviny scedíme a přidáme do omáčky. Vše promícháme a můžeme podávat
Fusilli s klobásou a červenými fazolemi ihned podáváme. Podle chuti sypeme fusilli strouhaným ementálem.