Zapečené fusilli s uzenou treskou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 lžíce petrželka petrželka 600 ml mléko pepř 1/2 hrnku hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 3 lžíce smetana ke šlehání vařené brambory 2 ks vejce natvrdo 1 špetka strouhaný muškátový oříšek vařená červená řepa 4 hrnky fussili 450 g uzená treska
Postup Zapečené fusilli s uzenou treskou
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vymažeme máslem, urovnáme do ní tresku a nalijeme mléko. Tresku pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4). Potom slijeme šťávu z misky do vhodné nádoby, aniž bychom poškodili rybu
V rendlíku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a postupněji rozředíme odloženou šťávou z ryby. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, vmícháme smetanu, petrželku a rozmačkaná vejce a omáčku 2 minuty povaříme
Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s citronovou šťávou fusilli (vřetena) tak, aby byly dostatečně měkké, zároveň však ještě pevné
Uvařené těstoviny scedíme a upravíme na rybu. Navrch nalijeme omáčku a pokrm dáme do trouby na 10 minut zapéci
Hotový pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenými novými bramborami a červenou řepou
OBMĚNA
V tomto pokrmu se uplatní jakékoli sušené těstoviny vyzkoušejte někdy penne, conchiglie nebo rigatoni
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny