Zapečené fusilli s uzenou treskou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 lžíce petrželka
petrželka
600 ml mléko
pepř
1/2 hrnku hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
3 lžíce smetana ke šlehání
vařené brambory
2 ks vejce natvrdo
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
vařená červená řepa
4 hrnky fussili
450 g uzená treska

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme máslem, urovnáme do ní tresku a nalijeme mléko. Tresku pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4). Potom slijeme šťávu z misky do vhodné nádoby, aniž bychom poškodili rybu

  2. V rendlíku připravíme z másla a mouky světlou jíšku a postupněji rozředíme odloženou šťávou z ryby. Ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, vmícháme smetanu, petrželku a rozmačkaná vejce a omáčku 2 minuty povaříme

  3. Mezitím uvaříme v mírně osolené vodě s citronovou šťávou fusilli (vřetena) tak, aby byly dostatečně měkké, zároveň však ještě pevné

  4. Uvařené těstoviny scedíme a upravíme na rybu. Navrch nalijeme omáčku a pokrm dáme do trouby na 10 minut zapéci

  5. Hotový pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme s vařenými novými bramborami a červenou řepou

  6. OBMĚNA

  7. V tomto pokrmu se uplatní jakékoli sušené těstoviny vyzkoušejte někdy penne, conchiglie nebo rigatoni

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!