Výborná ořechová bábovka recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 6 ks vejce 180 g máslo 250 ml mléko 300 g cukr krupice 1 lžíce cukr moučka 1 balení vanilkový cukr 400 g hrubá mouka 2 lžíce tuk na vymazání 1 balení kypřící prášek 150 g vlašské ořechy 1 lžíce mouka na vysypání
Postup Výborná ořechová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo, mléko a znovu vyšleháme. V jiné misce vyšleháme bílky s vanilkovým cukrem. Bílkový sníh přidáme k žloutkové směsi společně s moukou, kypřícím práškem a nasekanými vlašskými ořechy. Těsto pečlivě promícháme
Vzniklé těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme si vymazali máslem a vysypali moukou
Ořechovou bábovku pečeme cca 1 hodinu na 180 °C
Hotovou ořechovou bábovku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme z formy a nakonec ji posypeme moučkovým cukrem. Bábovku nakrájíme na dílky a podle chuti podáváme.