Jemná a rychlá polévka z rybího filé recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 2 ks cibule 100 ml smetana 50 g celer 2 ks mrkev 1 ks petržel masox 2 l hovězí vývar mletý černý pepř zeleninový bujon 5 lžic hotová světlá jíška 400 g mražené filé hovězí maso na vývar
Postup Jemná a rychlá polévka z rybího filé
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Zeleninu oloupeme a nakrájíme nadrobno, můžeme ji i nastrouhat
Ve větším hrnci na másle orestujeme cibulku a na ni dáme podusit zeleninu. Zvlášť v hrnci si připravíme hovězí vývar. Filé necháme povolit a nakrájíme ho na menší kostky
Cibulku se zeleninou zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme. Přidáme nakrájené filé a vaříme ho asi 10 minut. Já jsem ještě přidala kostku masoxu a kostku zeleninového vývaru
Potom polévku zahustíme světlou jíškou, necháme povařit a nakonec přilijeme smetanu. Kdo má, může přidat zelenou petrželku nakrájenou nadrobno
Jemnou a rychlou polévku z filé podáváme na sváteční stůl.