Jemná a rychlá polévka z rybího filé recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
2 ks cibule
100 ml smetana
50 g celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
masox
2 l hovězí vývar
mletý černý pepř
zeleninový bujon
5 lžic hotová světlá jíška
400 g mražené filé
hovězí maso na vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Zeleninu oloupeme a nakrájíme nadrobno, můžeme ji i nastrouhat

  2. Ve větším hrnci na másle orestujeme cibulku a na ni dáme podusit zeleninu. Zvlášť v hrnci si připravíme hovězí vývar. Filé necháme povolit a nakrájíme ho na menší kostky

  3. Cibulku se zeleninou zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme. Přidáme nakrájené filé a vaříme ho asi 10 minut. Já jsem ještě přidala kostku masoxu a kostku zeleninového vývaru

  4. Potom polévku zahustíme světlou jíškou, necháme povařit a nakonec přilijeme smetanu. Kdo má, může přidat zelenou petrželku nakrájenou nadrobno

  5. Jemnou a rychlou polévku z filé podáváme na sváteční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!