Hovězí maso na sardeli recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 2 lžíce máslo 30 g cibule 3 lžíce kapary 4 lžíce hladká mouka 100 ml smetana ke šlehání 1 lžíce sardelová pasta 1/2 l hovězí vývar mletý černý pepř 500 g zadní hovězí maso
Postup Hovězí maso na sardeli
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapary necháme okapat a nasekáme
Maso orestujeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme, potřeme sardelovou pastou, opepříme a vrátíme na olej. Potom přidáme sekané kapary, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce
Z másla, cibule a mouky připravíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem a vydušenou šťávou z masa. Povaříme 20 minut
Omáčku zjemníme smetanou, vložíme naporcované hovězí maso a prohřejeme
Dušené hovězí maso na sardeli podáváme s houskovým knedlíkem.