Čokoládové perníčky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 ks vejce
120 g máslo
1 lžička solamyl
3 lžíce kakao
2 ks bílek
1/2 ks citron
3 lžíce med
1 ks čokoláda na vaření
120 g cukr moučka
30 dkg cukr moučka
10 g soda
500 g hladká mouka
2 lžičky perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Máslo si necháme na teplém místě změknout. Čokoládu naopak máme v lednici, aby měkká nebyla. Ztuhlou ji nastrouháme

  2. Máslo s cukrem a vajíčky utřeme do pěny. Můžeme k tomu použít elektrický ruční šlehač. Přidáme med a perníkové koření, přisypeme nastrouhanou čokoládu a 3 lžíce kakaa. Vmícháme mouku a nakonec sodu. Těsto vypracujeme rukama. Zadělané těsto necháme vychladit alespoň 1/ 2 hodiny v lednici

  3. Potom na pomoučeném vále vyválíme plát asi 0,5 centimetru silný a vykrajujeme různé tvary pomocí vykrajovátek. Nožem přendáváme na plech s pečícím papírem a pečeme zprudka v předehřáté troubě asi 3 minuty. Z kuchyně neodcházíme, perníčky musíme hlídat

  4. Ještě horké čokoládové perníčky potíráme rozšlehaným vajíčkem, krásně se pak lesknou

  5. Perníčky zdobíme polevou, ušlehanou z cukru, bílků, šťávy z citronu a 1 lžičky solamylu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!