Gulášovka s fazolemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 4 ks brambory majoránka uzenina 1 - 2 lžíce olej nebo sádlo 1 ks střední cibule 1 plechovka sterilované fazole v tomatě 1 ks gulášová polévka v sáčku perželka
Postup Gulášovka s fazolemi
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a nakrájíme středně velkou cibuli, kterou osmažíme dorůžova na 1 - 2 lžících oleje. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé kostky, uzeninu si také nakrájíme. Obojí přidáme k cibulce a opékáme 1- 2 minuty. Zalijeme mírně vodou, jenom tolik, aby byly brambory ponořené a vaříme 5 minut
Do základu přidáme sáček gulášové polévky a tolik vody, kolik je uvedeno na sáčku. Povaříme asi 10 minut, až jsou brambory měkké. Do polévky přidáme celý obsah konzervy fazolí v tomatě, podle chuti majoránku, petrželku, popř. i česnek
Gulášovku s fazolemi podáváme jako hlavní chod s pečivem. Budeme mít asi 6 porcí.