Houbové risotto se špenátovou rolkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 150 g máslo 0,5 kg špenát 3 ks šalotka 100 ml bílé víno sůl, pepř 50 g parmezán 50 g sušené houby 300 g kozí sýr 100 g shitake 200 g arborio rýže 4 plátky jarní těsto
Postup Houbové risotto se špenátovou rolkou
Postup přípravy receptu
-
Polovinu uvedeného množství šalotky a česneku nasekáme najemno, zpěníme na tuku a přidáme špenát, ten orestujeme tak, aby se špenát pouze prohřál, ale nepustil vodu, ochutíme solí a pepřem
Kozí sýr nakrájíme na kostky a smícháme s vychlazeným špenátem, vzniklou směs rozdělíme na 4 díly
Pláty jarního těsta potřeme přepuštěným máslem a poklademe díl špenátové směsi a sbalíme do rolky. Vzniklou rolku pečeme 10 minut na 180°C
Zbylou polovinu šalotky a česneku nakrájíme najemno a zpěníme na tuku, přidáme nakrájené žampiony a shitake, zarestujeme spolu s rýží, zalijeme bílým vínem a vývarem, přidáme sušené houby a vaříme dokud rýže nezměkne, na konec přidáme zbylé na kostičky vychladlého máslo a parmezán
Hotové risotto se špenátovou rolkou z jarního těsta dochutíme solí a
pepřem.