Houbové risotto se špenátovou rolkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
150 g máslo
0,5 kg špenát
3 ks šalotka
100 ml bílé víno
sůl, pepř
50 g parmezán
50 g sušené houby
300 g kozí sýr
100 g shitake
200 g arborio rýže
4 plátky jarní těsto

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu uvedeného množství šalotky a česneku nasekáme najemno, zpěníme na tuku a přidáme špenát, ten orestujeme tak, aby se špenát pouze prohřál, ale nepustil vodu, ochutíme solí a pepřem

  2. Kozí sýr nakrájíme na kostky a smícháme s vychlazeným špenátem, vzniklou směs rozdělíme na 4 díly

  3. Pláty jarního těsta potřeme přepuštěným máslem a poklademe díl špenátové směsi a sbalíme do rolky. Vzniklou rolku pečeme 10 minut na 180°C

  4. Zbylou polovinu šalotky a česneku nakrájíme najemno a zpěníme na tuku, přidáme nakrájené žampiony a shitake, zarestujeme spolu s rýží, zalijeme bílým vínem a vývarem, přidáme sušené houby a vaříme dokud rýže nezměkne, na konec přidáme zbylé na kostičky vychladlého máslo a parmezán

  5. Hotové risotto se špenátovou rolkou z jarního těsta dochutíme solí a

  6. pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!