Vepřové kousky v houbové omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1/2 - 3/4 kelímku smetana ke šlehání 1 plechovka sterilované žampiony 1 ks střední cibule 350 g vepřové plecko mletý černý pepř hotová jíška čerstvé bylinky bylinkový nebo masový vývar na podlití
Postup Vepřové kousky v houbové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Vepřové plecko očistíme a nakrájíme na hrubší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
V kastrolku rozehřejeme lžíci oleje a cibulku necháme zesklovatět. Vhodíme maso a osmahneme. Podlijeme vývarem, může být i z kostky. Pod pokličkou dusíme do poloměkka, pak vhodíme k masu scezené žampiony a dusíme doměkka. Podle potřeby ještě podléváme. Ke konci dušení přilijeme smetanu, zahustíme jíškou a necháme probublat. Máme-li rádi bylinky, přidáme je podle chuti
Vepřové kousky v houbové omáčce podáváme s brambory, knedlíkem, těstovinami, rýží nebo chlebem.