Zapečené vepřové plátky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
250 ml smetana ke šlehání
strouhaná houska
mletý černý pepř
silný vývar
4 plátky libová vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Vložíme do mikrotenového sáčku se strouhanou houskou a naklepeme. Snažíme se do masa vpravit co nejvíce strouhanky

  2. Takto připravené plátky osmažíme na oleji, přendáme do pekáčku a zalijeme smetanou. Pečeme v horké troubě, dokud šťáva nevysmahne. Výpek zalijeme několika lžícemi silného vývaru. Necháme přejít varem a můžeme podávat

  3. Zapečené vepřové plátky na smetaně podáváme s opečenými brambory nebo rýží. Vhodným doplňkem jsou zeleninové saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!