Vege lasagne recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks česnek 1 lžička sůl sůl 60 g máslo 60 g cibule 2 ks cibule bazalka 2 ks kapie lasagne oregano 2 ks bobkový list 1 ks bobkový list 2 lžíce olivový olej 1 špetka bílý pepř 60 g hladká mouka 1 špetka muškátový oříšek 200 g parmezán 400 g mražený špenát mletý černý pepř 400 g rajčatové pyré 800 g loupaná rajčata
Postup Vege lasagne
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno a kapii na tenké nudličky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme pokrájenou cibuli. Pak přidáme loupaná pokrájená rajčata a pyré
Osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou, oreganem, tymiánem, koriandrem, chilli papričkou a přidáme bobkový list. Dusíme do zhoustnutí. Přidáme pokrájenou kapii. Špenátový protlak podusíme s česnekem, osolíme a opepříme
Zeleninu a špenát necháme trochu zchladnout a během té doby připravíme bešamelovou omáčku. V kastrole rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme mouku a krátce zasmahneme
Do základu na bešamelovou omáčku přidáme mléko a dobře rozmícháme. Přidáme bobkový list a ochutíme bílým pepřem a špetkou muškátového oříšku a solí. Vaříme zvolna a stále mícháme, aby se bešamel nespálil
Do pekáče skládáme vrstvy v pořadí bešamel, pláty lasagne, zelenina a parmezán. Poslední vrchní vrstva je bešamel a na něj ještě přijde bohatě zasypat parmezánem
Vege lasagne pečeme asi 35 minut na 180 °C pěkně do zlatavě vypečené kůrčičky
Vege lasagne podáváme k výbornému obědu nebo večeři.