Kuřecí prsa na kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
1 ks citron
1 lžíce vegeta
800 g kuřecí prsa
čerstvý zázvor
2 lžičky kari koření
1 ks červená paprika
1/2 lžičky chilli koření
4 ks jarní cibulka
3 lžíce rajský protlak
150 ml přírodní jogurt
4 lžíce arašídový olej
1 ks zelená parika

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Papriky rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na tenké proužky. Zázvor, cibule a česnek oloupeme, nasekáme najemno a rozmixujeme společně se lžící oleje, lžičkou soli, vegetou, rajčatovým protlakem, chilli kořením, kari a 80 ml vody

  2. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a za stálého míchání v něm opečeme po dobu asi 4 minut rozmixovanou směs. Vmícháme jogurt a přidáme kuřecí prsa a papriky. Vše restujeme za stálého míchání a dbáme na to, aby bylo maso i zelenina potažena kořeněnou směsí. Kuřecí přiklopíme a necháme při mírné teplotě povařit zhruba 30 minut, občas zamícháme

  3. Potom pánev odkryjeme a zhruba 5 minut necháme povařit při střední teplotě, aby se veškerá tekutina vyvařila. Pánev odstavíme

  4. Citron a jarní cibulky umyjeme a nakrájíme na plátky

  5. Kuřecí prsa na kari rozdělíme na 4 talíře, ozdobíme plátky citronu, nakrájenou cibulkou a podáváme s rýží nebo bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!