Sněhový rybízový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks žloutek 2 lžíce mléko 4 ks bílek 350 g cukr moučka 60 g cukr moučka 50 g cukr moučka 240 g margarín 600 g rybíz 400 g polohrubá mouka 1 balíček prášku do pečiva
Postup Sněhový rybízový koláč
Postup přípravy receptu
-
Mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme žloutky, tuk, cukr, mléko a ručně vymícháme hladké těsto
Troubu předehřejeme na 200 - 250 °C. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta placku o velikosti pekáče nebo plechu a přeneseme jej na něj. Těsto můžeme vyválet na pečícím papíru a přenést jej na papíru. Korpus pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Pak troubu zmírníme
Z bílků a cukru vyšleháme pevnou sněhovou hmotu. Předpečený korpus poklademe rybízem. Na něj rozetřeme sněhovou pěnu a vše posypeme zbylým cukrem. Sněhový rybízový koláč vložíme do trouby a dopečeme jej tak, aby se pěna rozpustila
Sněhový rybízový koláč podáváme raději teplý. Rybízový koláč se skvěle hodí v letní dny, protože zároveň sladký i lehce nakyslý.