Sněhový rybízový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks žloutek
2 lžíce mléko
4 ks bílek
350 g cukr moučka
60 g cukr moučka
50 g cukr moučka
240 g margarín
600 g rybíz
400 g polohrubá mouka
1 balíček prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Přidáme žloutky, tuk, cukr, mléko a ručně vymícháme hladké těsto

  2. Troubu předehřejeme na 200 - 250 °C. Na pomoučněném vále vyválíme z těsta placku o velikosti pekáče nebo plechu a přeneseme jej na něj. Těsto můžeme vyválet na pečícím papíru a přenést jej na papíru. Korpus pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Pak troubu zmírníme

  3. Z bílků a cukru vyšleháme pevnou sněhovou hmotu. Předpečený korpus poklademe rybízem. Na něj rozetřeme sněhovou pěnu a vše posypeme zbylým cukrem. Sněhový rybízový koláč vložíme do trouby a dopečeme jej tak, aby se pěna rozpustila

  4. Sněhový rybízový koláč podáváme raději teplý. Rybízový koláč se skvěle hodí v letní dny, protože zároveň sladký i lehce nakyslý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!