Kuřecí prsa na kedlubnách recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 2 lžíce smetana 300 g kuřecí prsa hladká mouka petrželová nať drůbeží vývar mletý černý pepř mleté kari koření 1 ks velká kedlubna
Postup Kuřecí prsa na kedlubnách
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Máslo obalíme v hladké mouce
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Ochutíme kari kořením a vmícháme kedlubny. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka. Podle potřeby šťávu zahustíme kouskem másla obaleném v mouce. Krátce povaříme, zjemníme smetanou a dochutíme usekanou petrželkou
Kuřecí prsíčka na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží. Pokrm můžeme také servírovat v malých mističkách s toastem jako předkrm.