Kuřecí prsa na kedlubnách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
2 lžíce smetana
300 g kuřecí prsa
hladká mouka
petrželová nať
drůbeží vývar
mletý černý pepř
mleté kari koření
1 ks velká kedlubna

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky. Máslo obalíme v hladké mouce

  2. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Ochutíme kari kořením a vmícháme kedlubny. Vše podlijeme malým množstvím vývaru a podusíme doměkka. Podle potřeby šťávu zahustíme kouskem másla obaleném v mouce. Krátce povaříme, zjemníme smetanou a dochutíme usekanou petrželkou

  3. Kuřecí prsíčka na kedlubnách podáváme s vařeným bramborem nebo dušenou rýží. Pokrm můžeme také servírovat v malých mističkách s toastem jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!