Veganský zapečený květák recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1/2 ks cibule 1 lžička kmín 3 lžíce voda 8 lžic voda 1/2 ks květák 1/4 lžičky mletý pepř 1 lžíce hladká mouka 4 lžíce hladká mouka 2 lžíce strouhanka na vysypání 3 lžíce olej na vymazání 2 lžíce sušené pohankové mléko 1 lžička mletá lahůdková paprika 1 ks pivní marináda
Postup Veganský zapečený květák
Postup přípravy receptu
-
Menší květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a dáme na plech vytřený olejem a posypaný strouhankou
Umícháme si těstíčko z hladké mouky, nadrobno nasekané malé cibule, vody, mletého pepře, kmínu, mleté lahůdkové papriky a sušeného pohankového mléka. Těstíčko lžicí rozdělíme na jednotlivé kousky. Květák s těstíčkem dáme do trouby na 20 minut zapéct
Mezitím si připravíme marinádu. Použila jsem hotovou pivní marinádu, ale je dobrá jakákoli jiná hotová marináda, použít se dá i čertovská omáčka, cikánská omáčka - do těch ale přidávám trochu mouky, aby na květáku ztuhla. Po 20 minutách pečení květák marinádou hojně potřeme a zapékáme dalších cca 10 minut
Veganský zapečený květák podáváme s brambory, hodí se i bramborová kaše, květák je ale výborný i studený jen tak.