Veganský makovník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 hrnky cukr 1 hrnek olej 4 lžíce rum 2 hrnky voda 1,5 balíček prášek do pečiva 2 hrnky hladká mouka 2 hrnky hrubá mouka tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání 1 hrnek mletý mák 7 lžiček sušené pohankové mléko 2 lžíce citronová štáva
Postup Veganský makovník
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejeme na 165 °C. Plech vymažeme olejem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou
Mouku prosejeme zároveň s práškem do pečiva. Do mísy k prosáté mouce přidáme všechny ostatní ingredience - cukr, olej, rum, vodu, mletý mák, sušené pohankové mléko a citronovou šťávu. Vše smícháme dohromady v hladké těsto
Těsto na makovník nalijeme na plech a pečeme asi 45 minut. Každá trouba peče jinak, takže je třeba zkusit po 40 minutách špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, máme hotovo
Veganský makovník můžeme potřít citronovou polevou nebo posypat práškovým cukrem. Já makovník nechávám bez dalších úprav
Poznámka: Protože nemám ráda příliš sladké buchty, pokud dáváte přednost hodně sladkým moučníkům, přidejte víc cukru.