Veganský perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
3 lžíce rum
1 hrnek voda
2 lžíce melasa
50 g čokoláda na vaření
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
1 balíček prášek do perníku
1 hrst třtinový cukr
7 lžiček sušené pohankové mléko
1 ks ovocný chlebíček
3 lžíce datlový sirup
4 lžíce datlový sirup
100 g celozrnná semolinová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C

  2. Čokoládu a ovocný chlebíček nakrájíme na malé a různě velké kousky. Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku, přidáme cukr, vanilkový cukr, čokoládu, ovocný chlebíček, vanilkový cukr a sušené pohankové mléko

  3. V kastrůlku smícháme vodu, olej, datlový sirup a rum. Vše vlijeme do moučné směsi a teprve nyní přidáme melasu a přímo ji rozmícháme v těstě, protože se špatně rozpouští. Vody je potřeba trochu víc než 1 hrnek, přidáváme ji po troškách, až je těsto husté jako na lívance. Vše důkladně vymícháme

  4. Těsto na veganský perník vlijeme na plech a pečeme asi 40 minut

  5. Upečený veganský perník ihned potřeme datlovým sirupem a posypeme práškovým cukrem. Nakrájíme na kostky a podle chuti podáváme

  6. Poznámka: Perník lze upéct jen z 500 g polohrubé mouky, semolinová mouka není potřeba. Místo ní lze přidat celozrnnou pšeničnou mouku, pokud ji máme doma.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!