Sendviče s grilovaným masem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 lžíce solamyl 3 ks cibule pažitka chleba plnotučná hořčice 300 g hovězí zadní 300 g vepřový bůček mletý černý pepř 100 ml černé pivo 150 g anglická slanina (plátky) chilli paprika
Postup Sendviče s grilovaným masem
Postup přípravy receptu
-
Očištěné hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme. Jeden kus cibule nakrájíme na drobné kostičky, které na oleji opečeme dorůžova. Zbývající cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a pepřem dohladka. V míse promícháme mletou masovou směs s osmaženou cibulkou, utřeným česnekem, pivem, solamylem a chilli paprikou. Směs necháme v chladu aslespoň 3 hodiny odležet
Z odleželého masa tvoříme mokrýma rukama placky, které opékáme na grilu z obou stran dorůžova. Současne s nimi grilujeme i slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli. Plátky chleba potřeme hořčicí, poklademe ogrilovanou slaninou, masem a cibulí
Sendviče s grilovaným masem podáváme s čerstvou zeleninou a pikantními omáčkami.