Sendviče s grilovaným masem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 lžíce solamyl
3 ks cibule
pažitka
chleba
plnotučná hořčice
300 g hovězí zadní
300 g vepřový bůček
mletý černý pepř
100 ml černé pivo
150 g anglická slanina (plátky)
chilli paprika

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné hovězí a vepřové maso nakrájíme na kousky a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme. Jeden kus cibule nakrájíme na drobné kostičky, které na oleji opečeme dorůžova. Zbývající cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a pepřem dohladka. V míse promícháme mletou masovou směs s osmaženou cibulkou, utřeným česnekem, pivem, solamylem a chilli paprikou. Směs necháme v chladu aslespoň 3 hodiny odležet

  2. Z odleželého masa tvoříme mokrýma rukama placky, které opékáme na grilu z obou stran dorůžova. Současne s nimi grilujeme i slaninu a na kolečka nakrájenou cibuli. Plátky chleba potřeme hořčicí, poklademe ogrilovanou slaninou, masem a cibulí

  3. Sendviče s grilovaným masem podáváme s čerstvou zeleninou a pikantními omáčkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!