Farfalle s paprikou a olivami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- bazalka oregano 60 g parmazán 3 lžíce olivový olej 2 ks červená paprika 1 svazek jarní cibulka mletý barevný pepř 2 dl rajčatové pyré 3 ks bílá paprika 1 balíček olivy s paprikovou pastou 400 g celozrnné farfalle
Postup Farfalle s paprikou a olivami
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na kostičky nebo nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Bylinky můžeme použít čerstvé i sušené. Olivy s paprikovou pastou scedíme a nakrájíme na kolečka
Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme papriku a orestujeme. Zasypeme bylinkami, osolíme a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Zeleninu zalijeme rajčatovým pyré, přimícháme olivy a ještě krátce prohřejeme
Farfalle, ideálně celozrnné, uvaříme podle návodu v osolené vodě. Poté je scedíme, přidáme k zelenině a promícháme. Na závěr dochutíme jemně strouhaným parmazánem
Farfalle s paprikou a olivami ihned podáváme jako lehký oběd či večeři.