Farfalle s paprikou a olivami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

bazalka
oregano
60 g parmazán
3 lžíce olivový olej
2 ks červená paprika
1 svazek jarní cibulka
mletý barevný pepř
2 dl rajčatové pyré
3 ks bílá paprika
1 balíček olivy s paprikovou pastou
400 g celozrnné farfalle

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Papriky nakrájíme na kostičky nebo nudličky, jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Bylinky můžeme použít čerstvé i sušené. Olivy s paprikovou pastou scedíme a nakrájíme na kolečka

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a osmahneme. Přidáme papriku a orestujeme. Zasypeme bylinkami, osolíme a krátce podusíme ve vlastní šťávě. Zeleninu zalijeme rajčatovým pyré, přimícháme olivy a ještě krátce prohřejeme

  3. Farfalle, ideálně celozrnné, uvaříme podle návodu v osolené vodě. Poté je scedíme, přidáme k zelenině a promícháme. Na závěr dochutíme jemně strouhaným parmazánem

  4. Farfalle s paprikou a olivami ihned podáváme jako lehký oběd či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!