Farfalle s rajskou omáčkou a opékaným lososem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
sůl
200 g farfalle
600 g losos
100 ml bílé víno
olivový olej
50 ml smetana ke šlehání
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
100 g cherry rajčata
1 konzerva loupaná rajčata
1 ks pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Farfalle uvaříme v osolené vroucí vodě al dente (asi 12 minut) a uvařené těstoviny scedíme. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a jeden stroužek rozmačkáme. Pálivou papričku nakrájíme nadrobno. Jadérka můžeme odstranit. Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtiny

  2. Plátky česneku orestujeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Přidáme nakrájenou pálivou papričku a cherry rajčata. Krátce spolu orestujeme, podlijeme bílým vínem, osolíme a okořeníme

  3. Když se víno zredukuje, přidáme rajčata z konzervy, plamen ztlumíme a ještě asi 5 minut podusíme. Na závěr omáčku zjemníme sladkou smetanou a necháme provařit. Těstoviny smícháme s omáčkou a ochutíme nasekanou bazalkou

  4. Lososa stáhneme z kůže a nakrájíme na asi 3 cm velké plátky, osolíme a okořeníme. Krátce ho opečeme na pánvi na trošce olivového oleje z obou stran dozlatova, aby zůstal šťavnatý. Hned na začátku přidáme na pánev rozmačkaný stroužek česneku a pár lístků bazalky

  5. Farfalle s rajskou omáčkou a opékaným lososem podáváme jako chutný oběd nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!