Farfalle s rajskou omáčkou a opékaným lososem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek sůl 200 g farfalle 600 g losos 100 ml bílé víno olivový olej 50 ml smetana ke šlehání čerstvá bazalka mletý černý pepř 100 g cherry rajčata 1 konzerva loupaná rajčata 1 ks pálivá paprička
Postup Farfalle s rajskou omáčkou a opékaným lososem
Postup přípravy receptu
-
Farfalle uvaříme v osolené vroucí vodě al dente (asi 12 minut) a uvařené těstoviny scedíme. Čtyři stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky a jeden stroužek rozmačkáme. Pálivou papričku nakrájíme nadrobno. Jadérka můžeme odstranit. Cherry rajčata nakrájíme na čtvrtiny
Plátky česneku orestujeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova. Přidáme nakrájenou pálivou papričku a cherry rajčata. Krátce spolu orestujeme, podlijeme bílým vínem, osolíme a okořeníme
Když se víno zredukuje, přidáme rajčata z konzervy, plamen ztlumíme a ještě asi 5 minut podusíme. Na závěr omáčku zjemníme sladkou smetanou a necháme provařit. Těstoviny smícháme s omáčkou a ochutíme nasekanou bazalkou
Lososa stáhneme z kůže a nakrájíme na asi 3 cm velké plátky, osolíme a okořeníme. Krátce ho opečeme na pánvi na trošce olivového oleje z obou stran dozlatova, aby zůstal šťavnatý. Hned na začátku přidáme na pánev rozmačkaný stroužek česneku a pár lístků bazalky
Farfalle s rajskou omáčkou a opékaným lososem podáváme jako chutný oběd nebo večeři.