Farfalle s rajčaty a roketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 hrnky farfalle 90 g roketa pepř 4 lžíce olivový olej 450 g třešňová rajčata sýr perocino
Postup Farfalle s rajčaty a roketou
Postup přípravy receptu
-
Farfalle (mašličky) uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžicí olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Potom je scedíme, necháme důkladně okapat a vrátíme do hrnce
Třešňová rajčata rozpůlíme, listy rokety zbavíme příliš dlouhých řapíků
Do velké pánve nalijeme zbývající olivový olej a krátce na něm opečeme na mírném ohni rajčata, přidáme farfalle a roketu a opatrně promícháme. Potom pokrm dostatečně prohřejeme, osolíme a opepříme
Škrabkou na zeleninu připravíme ze sýra pecorino hoblinky
Farfalle s rajčaty a roketou upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami sýra a ihned podáváme
RADA
Pecorino je italský tvrdý sýr z ovčího mléka, připomínající parmazán. Používá se
především nastrouhaný na různé pokrmy. Má ostrou chuť: nemusí se jej tedy
dávat mnoho
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny