Farfalle s rajčaty a roketou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 hrnky farfalle
90 g roketa
pepř
4 lžíce olivový olej
450 g třešňová rajčata
sýr perocino

Postup přípravy receptu

  1. Farfalle (mašličky) uvaříme v mírně osolené vodě s 1 lžicí olivového oleje tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné. Potom je scedíme, necháme důkladně okapat a vrátíme do hrnce

  2. Třešňová rajčata rozpůlíme, listy rokety zbavíme příliš dlouhých řapíků

  3. Do velké pánve nalijeme zbývající olivový olej a krátce na něm opečeme na mírném ohni rajčata, přidáme farfalle a roketu a opatrně promícháme. Potom pokrm dostatečně prohřejeme, osolíme a opepříme

  4. Škrabkou na zeleninu připravíme ze sýra pecorino hoblinky

  5. Farfalle s rajčaty a roketou upravíme na nahřáté talíře, ozdobíme hoblinkami sýra a ihned podáváme

  6. RADA

  7. Pecorino je italský tvrdý sýr z ovčího mléka, připomínající parmazán. Používá se

  8. především nastrouhaný na různé pokrmy. Má ostrou chuť: nemusí se jej tedy

  9. dávat mnoho

  10. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!