Kokosoví ježci 1 recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 2 lžíce kakao 50 ml mléko 400 g cukr moučka 400 g strouhaný kokos 200 ml smetana ke šlehání 200 g tmavá čokoláda 2 lžíce měkké máslo 1 ks piškotový koláč 1 lžíce čokoláda v prášku
Postup Kokosoví ježci 1
Postup přípravy receptu
-
Tmavou čokoládu nasekáme. Máslový nebo piškotový koláč (17x27cm) nakrájíme na větší kostičky o velikosti asi 5 cm. Každou kostičku podélně rozkrojíme
Příprava náplně: Ve vodní lázni rozpustíme smetanu ke šlehání a čokoládu. Poté misku z lázně vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme. Ušlehanou náplní potřeme spodní část každého kousku koláče a přiklopíme druhou částí koláče
Příprava polevy: Nejprve prosejeme do mísy moučkový cukr a kakaový prášek. Přidáme máslo a třeme, dokud se hmota nespojí. Pomalu vmícháváme mléko tak, aby vznikla hladká poleva
Plněné kostičky namáčíme do hotové polevy a obalujeme je v kokosu a čokoládovém prášku. Vložíme do chladničky, podáváme vychlazené
Recept vystačí na 12 kusů
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky