Kokosoví ježci 1 recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 lžíce kakao
50 ml mléko
400 g cukr moučka
400 g strouhaný kokos
200 ml smetana ke šlehání
200 g tmavá čokoláda
2 lžíce měkké máslo
1 ks piškotový koláč
1 lžíce čokoláda v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Tmavou čokoládu nasekáme. Máslový nebo piškotový koláč (17x27cm) nakrájíme na větší kostičky o velikosti asi 5 cm. Každou kostičku podélně rozkrojíme

  2. Příprava náplně: Ve vodní lázni rozpustíme smetanu ke šlehání a čokoládu. Poté misku z lázně vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme. Ušlehanou náplní potřeme spodní část každého kousku koláče a přiklopíme druhou částí koláče

  3. Příprava polevy: Nejprve prosejeme do mísy moučkový cukr a kakaový prášek. Přidáme máslo a třeme, dokud se hmota nespojí. Pomalu vmícháváme mléko tak, aby vznikla hladká poleva

  4. Plněné kostičky namáčíme do hotové polevy a obalujeme je v kokosu a čokoládovém prášku. Vložíme do chladničky, podáváme vychlazené

  5. Recept vystačí na 12 kusů

  6. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!