Jemný koláč s jahodami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 100 ml mléko 4 - 5 lžic cukr moučka ovoce 2 lžíce slunečnicový olej 200 ml zakysaná smetana 22 dkg polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do pečiva sádlo na vymazání mouka na vysypání
Postup Jemný koláč s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Do misky postupně dáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr moučka, mléko, zakysanou smetanu, slunečnicový olej, vejce a dobře promícháme
Těsto nalijeme do sádlem vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Na těsto poklademe jahody nebo jiné ovoce podle chuti. Já použila jahody z plechovky, ale můžeme použít jakékoliv ovoce (čerstvé nebo kompotované)
Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Ke konci pečení zkoušíme špejlí, jestli je těsto upečené
Jemný koláč s jahodami pocukrujeme, nakrájíme a podáváme jako vynikající vláčný moučník.