Jemný zeleninový boršč recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 4 l česnek 50 ml olej sůl 50 ks cibule 5 snítek kopr 120 g mrkev zakysaná smetana 200 bílé zelí 500 hovězí maso 1 stroužek hovězí vývar mletý černý pepř 3 g bobkové listy 250 syrová červená řepa 300 g krájená rajčata v konzervě
Postup Jemný zeleninový boršč
Postup přípravy receptu
-
Hovězí a oloupanou zeleninu nakrájíme na kousky. Cibuli vložíme do nádoby robota se sekacím nožem. Zpracujeme 30 s rychlostí 12
Sekací nůž vyměníme za míchací nástavec. Přidáme mrkev, zelí, česnek a olej. Spustíme program Pomalé vaření P1 na 10 minut a 130 °C
Po ukončení programu přidáme hovězí maso, vývar, červenou řepu, rajčata a bobkový list, sůl a pepř. Spustíme program Pomalé vaření P2 na 90 minut a 95 °C
Do boršče před podáváním přidáme zakysanou smetanu, kopr a zamícháme
TIP: Před podáváním můžeme přidat syrové papriky. Tato polévka se dobře skladuje, můžeme ji zamrazit a je vynikající i po ohřátí
Zdroj: Tefal.cz