Hruškový salát se špenátem, šunkou a vejcem recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 100 g šunka čerstvě mletý černý pepř extra panenský olivový olej 80 g baby špenát 50 ml kvalitní suché bílé víno 2 ks zelené šťavnaté hrušky bílý balzamikový ocet
Postup Hruškový salát se špenátem, šunkou a vejcem
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny. Baby špenát odstopkujeme, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody. Pěkné zdravé a šťavnaté hrušky omyjeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o síle asi 2 mm
Plátky hrušek opečeme na suché pánvi s nepřilnavým povrchem, necháme zkaramelizovat, podlijeme suchým bílým vínem a jen necháme projít varem. Plátky hrušek vybereme na talíř, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme vychladnout
Plátky šunky stočíme do kornoutků. Baby špenát rozložíme na talíře, podle chuti osolíme, jemně postříkáme olivovým olejem a bílým balzamikovým octem. Na baby špenát rozložíme kornoutky šunky, plátky zkaramelizovaných hrušek a pokrájená uvařená vejce
Hruškový salát se špenátem, šunkou a vejcem servírujeme ihned s čerstvě upečeným domácím pečivem. Tento salát je vhodný jako lehká slavnostní letní večeře, která je příjemným překvapením pro rodinu a milé návštěvy, přitom je rychle hotová a nenáročná na přípravu.