Hruškový salát se špenátem, šunkou a vejcem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g šunka
čerstvě mletý černý pepř
extra panenský olivový olej
80 g baby špenát
50 ml kvalitní suché bílé víno
2 ks zelené šťavnaté hrušky
bílý balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a pokrájíme na čtvrtiny. Baby špenát odstopkujeme, omyjeme a necháme dobře odkapat od vody. Pěkné zdravé a šťavnaté hrušky omyjeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na plátky o síle asi 2 mm

  2. Plátky hrušek opečeme na suché pánvi s nepřilnavým povrchem, necháme zkaramelizovat, podlijeme suchým bílým vínem a jen necháme projít varem. Plátky hrušek vybereme na talíř, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem a necháme vychladnout

  3. Plátky šunky stočíme do kornoutků. Baby špenát rozložíme na talíře, podle chuti osolíme, jemně postříkáme olivovým olejem a bílým balzamikovým octem. Na baby špenát rozložíme kornoutky šunky, plátky zkaramelizovaných hrušek a pokrájená uvařená vejce

  4. Hruškový salát se špenátem, šunkou a vejcem servírujeme ihned s čerstvě upečeným domácím pečivem. Tento salát je vhodný jako lehká slavnostní letní večeře, která je příjemným překvapením pro rodinu a milé návštěvy, přitom je rychle hotová a nenáročná na přípravu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!