Snadný hruškový koláč recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

100 g cukr
50 ml olej
3 ks vejce
4 lžíce med
mletá skořice
270 g hladká mouka
1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
100 g mleté mandle
50 - 100 ml smetana na vaření
1 plechovka hruškový kompot
1,5 lžíce kukuřičný sirup

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky necháme okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky a promícháme se sirupem (nebo medem) a mletou skořicí. Takto připravené hrušky necháme v chladu odležet

  2. Z prosáté mouky, kypřícího prášku, cukru, mletých mandlí, vajec, medu a oleje umícháme řidší těsto, které podle potřeby naředíme smetanou. Těsto vlijeme do koláčové formy (vymazané máslem a vysypané moukou) a poklademe ochucenými plátky hrušek

  3. Koláč pečeme v předehřáté troubě při 170 - 180 °C asi 25 - 30 minut. Propečení koláče vyzkoušíme špejlí

  4. Vychladlý snadný hruškový koláč vyjmeme z formy, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!