Snadný hruškový koláč recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 100 g cukr 50 ml olej 3 ks vejce 4 lžíce med mletá skořice 270 g hladká mouka 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva 100 g mleté mandle 50 - 100 ml smetana na vaření 1 plechovka hruškový kompot 1,5 lžíce kukuřičný sirup
Postup Snadný hruškový koláč
Postup přípravy receptu
-
Hrušky necháme okapat, pak je nakrájíme na silnější plátky a promícháme se sirupem (nebo medem) a mletou skořicí. Takto připravené hrušky necháme v chladu odležet
Z prosáté mouky, kypřícího prášku, cukru, mletých mandlí, vajec, medu a oleje umícháme řidší těsto, které podle potřeby naředíme smetanou. Těsto vlijeme do koláčové formy (vymazané máslem a vysypané moukou) a poklademe ochucenými plátky hrušek
Koláč pečeme v předehřáté troubě při 170 - 180 °C asi 25 - 30 minut. Propečení koláče vyzkoušíme špejlí
Vychladlý snadný hruškový koláč vyjmeme z formy, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.