Hruškový štrůdl recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 250 g cukr 1 špetka cukr 1 sklenka olej 1 špetka sůl 3 ks vejce 1 sklenka mléko 1 balíček prášek do pečiva 0,5 balíčků skořice mletá 2 kg hrušky 2 lžíce moučkový cukr 1 kg hladká mouka
Postup Hruškový štrůdl
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme 1 kg mouky, 1 sklenku oleje, 1 sklenku mléka, 3 vejce, špetku soli a špetku cukru. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Vše dobře promícháme v těsto a dáme odpočinout
Oloupeme hrušky a zbavíme jádřinců. Poté hrušky nastrouháme a vymačkáme přebytečnou šťávu
Odpočinuté těsto rozdělíme na dva stejné díly které rozválíne do placky. Placky poklademe hruškama a posypeme cukrem a skořicí
Hruškové štrůdly dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 30-45 minut. Vychladlý štrůdl posypeme moučkovým cukrem.