Hruškový štrůdl recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

250 g cukr
1 špetka cukr
1 sklenka olej
1 špetka sůl
3 ks vejce
1 sklenka mléko
1 balíček prášek do pečiva
0,5 balíčků skořice mletá
2 kg hrušky
2 lžíce moučkový cukr
1 kg hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme 1 kg mouky, 1 sklenku oleje, 1 sklenku mléka, 3 vejce, špetku soli a špetku cukru. Nakonec přidáme prášek do pečiva. Vše dobře promícháme v těsto a dáme odpočinout

  2. Oloupeme hrušky a zbavíme jádřinců. Poté hrušky nastrouháme a vymačkáme přebytečnou šťávu

  3. Odpočinuté těsto rozdělíme na dva stejné díly které rozválíne do placky. Placky poklademe hruškama a posypeme cukrem a skořicí

  4. Hruškové štrůdly dáme do vyhřáté trouby na 150°C a pečeme 30-45 minut. Vychladlý štrůdl posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!