Vepřové plátky na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 hrnků olej
sůl
1,5 l vývar
1 ks cibule
6 plátků vepřová kotleta
2,5 lžíce mletá sladká paprika
2 lžíce sladký kečup
mletý černý pepř
2 kelímky smetana na vaření
1 špetka mleté chilli

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno

  2. Na rozpálené pánvi maso krátce osmahneme z obou stran, aby se pěkně zatáhlo. Ve větším hrnci zpěníme nasekanou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přihodíme naše vepřové plátky, zalijeme trochou vývaru, zaprášíme paprikou a za občasného promíchání a podlévání vývarem necháme dusit

  3. Když maso změkne, vlijeme zbytek vývaru, přidáme kečup, smetanu a zahustíme moukou nebo hotovou jíškou. Necháme ještě chvíli povařit, případně dokořeníme a dosolíme podle chuti

  4. Vepřové plátky na paprice můžeme podávat s těstovinami nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!