Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě recept
Apetit Recepty přílohyPostup Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky, napěchujeme do čistých suchých sklenic (asi 2 cm pod okraj). Osolíme, na 0,7 l sklenici použijeme asi tak 1 lžičku soli, pak přidáme 1 lžíci vody
Vepřové maso dobře zavíčkujeme, přendáme do zavařovacího hrnce a dáme vařit na 1,5 hodiny. Nevyndaváme, necháme vychladnout do druhého dne a pak znovu po dobu jedné hodiny zavařujeme. Je možné také podusit maso v tlakovém hrnci spolu se solí, kmínem a v troše horké vody. Když začne vonět jako upečené, přendáme do sklenic a pak sterilujeme. Nakonec necháme vychladnout a uložíme do spíže
Zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě podáváme jako pochoutku například s chlebem a cibulí, ale hodit se bude také do rizota.