Křupavé domácí rohlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

8 g cukr
20 g olej
10 g sůl
160 ml mléko
100 ml voda
18 g droždí
100 g hladká mouka
400 g polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience dáme do domácí pekárny. Pekárnu zapneme na program těsto a necháme jej udělat

  2. Hotové těsto vyklopíme, rozdělíme asi na 14 dílků, uděláme bochánky a necháme je ještě asi půl hodiny na vále vykynout. Potom z každého bochánku uděláme elipsu. Můžeme si pomoct válečkem. Z plátu motáme rohlíky, od půlky smotané elipsy vytahujeme

  3. Smotané rohlíky potřeme žloutkem. Rohlíky můžeme sypat kmínem, sezamem, hrubou solí, nebo mákem. Poté je ještě přetřeme vejcem, aby posypání neopadalo. Domácí rohlíky necháme zase asi půl hodiny odpočinout už na plechu a pak je pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova

  4. Křupavé domácí rohlíky podáváme jako klasické rohlíky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!