Křupavé domácí rohlíky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 8 g cukr 20 g olej 10 g sůl 160 ml mléko 100 ml voda 18 g droždí 100 g hladká mouka 400 g polohrubá mouka
Postup Křupavé domácí rohlíky
Postup přípravy receptu
-
Ingredience dáme do domácí pekárny. Pekárnu zapneme na program těsto a necháme jej udělat
Hotové těsto vyklopíme, rozdělíme asi na 14 dílků, uděláme bochánky a necháme je ještě asi půl hodiny na vále vykynout. Potom z každého bochánku uděláme elipsu. Můžeme si pomoct válečkem. Z plátu motáme rohlíky, od půlky smotané elipsy vytahujeme
Smotané rohlíky potřeme žloutkem. Rohlíky můžeme sypat kmínem, sezamem, hrubou solí, nebo mákem. Poté je ještě přetřeme vejcem, aby posypání neopadalo. Domácí rohlíky necháme zase asi půl hodiny odpočinout už na plechu a pak je pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova
Křupavé domácí rohlíky podáváme jako klasické rohlíky