Smažený králík v těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
1 ks citron
1 lžíce olivový olej
250 g hladká mouka
olej na smažení
světlé pivo
mletá pálivá paprika
800 g porcovaný králík

Postup přípravy receptu

  1. Menší králičí kousky opláchneme a osušíme. Vymačkanou šťávu z citronu promícháme s olivovým olejem, solí, mletou pálivou paprikou a prolisovaným česnekem. Do mísy s připravenou marinádou vhodíme králičí kousky a rukama je dobře promícháme. Kousky masa přikryjeme a necháme hodinu v lednici

  2. V další míse rozšleháme vejce s olejem a pomalu přisypáváme prosátou hladkou mouku. Podle potřeby přiléváme světlé pivo tak, aby vzniklo těstíčko, ve kterém budeme obalovat masové kousky

  3. Na pánvi rozehřejeme olej. Králičí kousky vybereme z marinády, otřeme je a obalujeme ze všech stran v těstíčku. Králičí kousky vkládáme do oleje a smažíme ze všech stran dozlatova. Po osmažení kousky králíka ukládáme na sací ubrousek

  4. Smažený králík v těstíčku je chutný s libovolnou bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!