Švestkové chutney se smaženým hermelínem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 ks vejce
50 g strouhanka
8 ks švestky
1 ks šalotka
100 g sezam
3 ks hermelín
50 g brusinky
100 ml červené víno
olej na smažení
2 ks celá skořice
1/2 lžíce mleté chilli
100 ml čerstvá pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vypeckujeme, šalotku nasekáme nadrobno. Spolu s pomerančovou šťávou, vínem, brusinkami, kořením a cukrem vložíme do kastrůlku a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni dalších 30 minut, dokud švestky nezměknou

  2. Hermelíny nakrájíme na čtvrtiny. Strouhanku smícháme se sezamem. Hermelíny obalíme nejdříve ve vyšlehaném vejci, poté ve strouhance a tento postup ještě jednou zopakujeme. Poté je usmažíme v rozpáleném oleji

  3. Hermelíny podáváme ihned s horkým chutney.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!