Švestkové chutney se smaženým hermelínem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 50 g strouhanka 8 ks švestky 1 ks šalotka 100 g sezam 3 ks hermelín 50 g brusinky 100 ml červené víno olej na smažení 2 ks celá skořice 1/2 lžíce mleté chilli 100 ml čerstvá pomerančová šťáva
Postup Švestkové chutney se smaženým hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Švestky vypeckujeme, šalotku nasekáme nadrobno. Spolu s pomerančovou šťávou, vínem, brusinkami, kořením a cukrem vložíme do kastrůlku a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném plameni dalších 30 minut, dokud švestky nezměknou
Hermelíny nakrájíme na čtvrtiny. Strouhanku smícháme se sezamem. Hermelíny obalíme nejdříve ve vyšlehaném vejci, poté ve strouhance a tento postup ještě jednou zopakujeme. Poté je usmažíme v rozpáleném oleji
Hermelíny podáváme ihned s horkým chutney.